dijous, 2 d’abril del 2015

Activitat de cooperació

A la Rosana Prió Fabregat li agradaria compartir amb tots nosaltres una activitat de tutoria que pot ser útil per potenciar el treball compartit.

La dinàmica és molt simple i és molt poc el material que es necessita: full, llapis i un mocador.

Per parelles un es tapa els ulls amb el mocador i ha de dibuixar una casa (per exemple) amb les indicacions que li dóna el company/a. Després es canvien els papers, el que dibuixava ara dóna indicacions i a l'inrevés.

Al final de l'activitat es pot fer un exercici de reflexió de com ha anat l'activitat (hi ha hagut enteniment?, quines dificultats han tingut? les han pogut resoldre?...).

Tot i ser una activitat molt senzilla als nens i nenes els agrada molt.

La Rosana la posat en pràctica amb els nens i nenes de segon de primària, escollint ella mateixa les parelles per tal de que aquells alumnes que habitualment es relacionen menys entre ells hagin de fer l'activitat conjuntament. La veritat és que és un éxit!! I els alumnes us demanaran repetir-la en les següents tutories.

La idea no és seva, ens diu la Rosana, la va treure de la web "Orientación Andújar". En l'apartat d'acció tutorial tenen molt material per a tot tipus de nivells (EI, EP i Secundària). Totes les activitats es poden adaptar i modificar segons el vostre grup.

Si teniu ocasió, doneu-hi un cop d'ull, segur que hi trobeu més d'una activitat interessant.


Moltes gràcies Rosana per compartir els teus coneixements!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada