divendres, 17 d’abril del 2015

Les dinàmiques de grup de la Idoya

La Idoya Victorino Sánchez  ens presenta dues dinàmiques.


Dinàmica de coneixement: LA TENDA MÁGICA

Els nens hauran de fer un llistat de qualitats positives i negatives (el mateix nombre de cada). Als nens se'ls hi demana que s'imaginin que es troben a una gran tenda on hi ha de tot, cada un pot agafar una característica o qualitat que voldria tenir i pot deixar la que menys li agradi de sí mateix.
Quan tots hagin acabat de fer la seva pròpia descripció, les recollirem totes i llegirem en veu alta algunes. Es tracta de que els companys descobreixin a qui es refereix. D'aquesta manera, hem de fer que la dinàmica sigui divertida i comentar al final, si hem descobert algunes coses noves sobre els nostres companys.
L'objectiu principal d'aquesta dinàmica és canviar les qualitats negatives per altres de positives. L'activitat es pot realitzar amb alumnes a partir de 7 anys.


Dinàmica de grups: CEC I PIGALL

Ens posem per parelles i un de la parella es tapa els ulls amb un mocador i l'altre el guia per tot l'entorn on ens trobem però sense poder parlar, per tant el cec no es pot comunicar amb ningú. Es va per escales, pasadissos, el carrer, el pati, etc. I després ho fa l'altre persona però la dificultat augmenta ja que el guia va canviant i no sap mai qui el porta.
El principal objectiu d'aquesta dinàmica és aprendre a confiar en un mateix i en els altres. És una activitat fàcil de realitzar ja que només es necessita un mocador per tapar els ulls. Pel que fa a l'edat, l'activitat es pot proposar a partir dels set anys.


Moltes gràcies Idoya per compartir els teus coneixements!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada